Home » D:News » Recomandări pentru a alerga mai bine pe căldură

Recomandări pentru a alerga mai bine pe căldură

Recomandări pentru a alerga mai bine pe căldură
Publicat: 13.06.2018
Chiar şi cei mai experimentaţi alergători trag din greu atunci când trebuie să alerge pe căldură. Perspectiva de a participa la o cursă într-o zi fierbinte de vară poate fi descurajantă, mai ales pentru începători. Cu toate acestea, există mai mulţi paşi pe care îi poţi urma pentru a te asigura că ai grijă aşa cum trebuie de starea ta de sănătate. Hidratarea este esenţială, dar e bine să te asiguri şi că porţi hainele potrivite, care îţi menţin corpul răcoros sub privirea neîncetată a soarelui. Iată care sunt paşii pe care îi poţi urma!

Obişnuieşte-te cu căldura!

Dacă te îndrepţi spre o alergare sub soarele dogoritor, dar nu i-ai acordat corpului suficient timp să se obişnuiască cu temperatura, ai toate şansele să ajungi în stare de şoc. Dr. Andrew Murray îţi recomandă ca, înainte de o alergare, să petreci un timp în căldură. Astfel, corpul tău se va adapta la condiţiile mai dure. Poţi chiar să faci o baie fierbinte. În acest mod, organismul se va obişnui treptat cu fierbinţeala.

Hidrează-te!

Hidratarea zilnică este esenţială.  Ba mai mult, vitală atunci când urmează să îţi exerciţi antrenamentul în căldură. De aceea, e indicat să bei foarte multă apă în zilele care precede alergarea  Cu toate acestea, dacă vei face acest lucru în dimineaţa unei curse care se desfăşoară pe o distanţă lungă, ar putea să nu fie aşa de confortabil.  Dr. Murray susţine că fluidele care conţin electroliţi şi carbohidraţi sunt esenţiale pentru a-ţi creşte nivelul de energie.

Alege o îmbrăcăminte adecvată! 

Nu este nimic mai rău decât să mergi la o cursă ce are loc în căldura fierbinte, dar să te simţi înăbuşit de hainele groase şi grele. Va conta foarte mult dacă vei opta pentru o îmbrăcăminte realizată din tipul potrivit de material. „Când alergi pe căldură, trebuie să te asiguri că straturile de îmbrăcăminte care se află cel mai aproape de piele sunt făcute dintr-o ţesătură care permite trecerea umidităţii, astfel va fi eliberată sudoarea de la nivelul corpului corp”, spun specialiştii.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase