Home » D:News » Peste 18.000 de persoane vor să bea lichidul roşu descoperit în sarcofagul negru vechi de 2.000 de ani

Peste 18.000 de persoane vor să bea lichidul roşu descoperit în sarcofagul negru vechi de 2.000 de ani

Peste 18.000 de persoane vor să bea lichidul roşu descoperit în sarcofagul negru vechi de 2.000 de ani
Publicat: 24.07.2018
Pe 19 iulie, arheologii au deschis misteriosul sarcofag, vechi de 2.000 de ani, descoperit într-o zonă în districtul Sidi Gaber din Alexandria. În interior au fost descoperite trei schelete, ce ar fi putut aparţine unor soldaţi, şi un lichid roşiatic.

Recent, pe un site dedicat petiţiilor, change.org, peste 18.000 de persoane au susţinut că doresc să bea lichidul din sicriu. „Trebuie să bem lichidul roşu, din sarcofagul negru, sub forma unei băuturi energizante pentru a putea prelua din puterile lui”, scrie în cadrul petiţiei. 

Conform Live Science, consumarea unui lichid misterior nu este tocmai cea mai bună idee. Lichidul provenit de la cadavrele descompuse conţine milioane de microorganisme, iar unele dintre ele sunt extrem de periculoase. Probabil conţine virusuri şi bacterii care formează „endospori” care sunt extrem de dificil de distrus. Conform profesorului Rolf Halden, din cadrul Universităţii de Stat din Arizona, sporii sunt specimene care supravieţuiesc descompunerii chiar şi sute sau milioane de ani. 

„Dacă cineva chiar va bea din lichid, el chiar ar trebui sterlizat, însă probabil că acest lucru nu va fi permis”, a declarat Halden. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase