Home » D:News » Idei delicioase pentru un mic-dejun bogat în proteine

Idei delicioase pentru un mic-dejun bogat în proteine

Idei delicioase pentru un mic-dejun bogat în proteine
Publicat: 10.02.2019
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei şi pe bună dreptate. Iată câteva sugestii delicioase şi sănătoase cu care să-ţi începi ziua.

Iaurt grecesc şi fructe de pădure. Iaurtul grecesc este un pachet de proteine, dar mai ales de calciu şi potasiu, ideale pentru oase. Pentru un mic dejun care să-ţi ofere necesarul zilnic, adaugă deasupra fructe de pădure şi cereale.

Budincă de chia cu afine. Aproximativ două linguri de seminţe de chia conţin 5 grame de proteină şi 10 grame de fibră. Odată lăsate la înmuiat în lichid, seminţele de chia iau forma unei budinci. Se pun pune o cantitate mică de lapte, cât să le acopere şi se lasă peste noapte, la frigider. Dimineaţa se poate mânca alături de miere şi fructe.

Cereale bogate în proteine.  Desigur nu toate tipurile de cereale au aceleaşi valori nutriţionale. Unele dintre ele nu conţin prea multe proteine, în timă ce altele ne pot asigura necesarul zilnic, iar asta datorită prezenţei nucilor şi seminţelor.

Frittata cu legume. Cu 6 grame de proteine de fiecare, ouăle sunt una dintre cele mai bune moduri de a începe dimineaţa. Frittata cu legume poate asigura necesarul zilnic de proteine, iar în mai puţin de 20 de minute este gata. Aşadar, este un mic dejun sănătos şi rapid.

Continuare pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase