Home » D:News » Oraşe europene foarte frumoase, dar mai puţin promovate

Oraşe europene foarte frumoase, dar mai puţin promovate

Oraşe europene foarte frumoase, dar mai puţin promovate
Publicat: 16.03.2019
Există oraşe europene pe care turiştii le ignoră de obicei, dar care reprezintă destinaţii perfecte în ceea ce priveşte cultura, gastronomia, arhitectura şi istoria, potrivit The Independent.

Malmö, Suedia

Alege o plimbare în aerul curat din Malmö, un oraş plin de verdeaţă – inclusiv în Folkets Park, cel mai vechi parc public din lume. Nu uita de Konsthall, galeria de artă a oraşului, cu o largă selecţie de expoziţii cu lucrări clasice şi contemporane, una dintre cele mai mari instituţii de acest tip din Europa, dar nici de podul Öresund, lung de 8 kilometri, parte a unui sistem de transport care leagă Suedia de Danemarca, potrivit Mediafax.

Napoli, Italia

Este o destinaţie perfectă pentru amatorii de artă contemporană, dar şi locul unde se găseşte cea mai bună pizza şi cele mai bune paste. Oraşul nu este foarte căutat de turişti, dar ascunde comori istorice, precum trei castele, două palate regale şi ruine. Merită vizitate şi Muzeul Madre, Casamadre şi Palatul Artelor.

Tallinn, Estonia

Capitala Estoniei are un centru vechi foarte bine conservat şi inclus în patrimoniul UNESCO, cu străduţe cu piatră cubică şi turnuleţe ca din poveşti. În timpul verii, se pot face băi de soare la plaja Pirita. Adaugă berea gustoasă care se găseşte în multele baruri din oraş, dar şi preparate din gastronomia vechii şcoli scandinave.

San Sebastián, Spania

Golful Biscay este un punct central al gastronomiei şi include şi plaje aurii înconjurate de munţi verzi. În afară de tradiţionalele tapas basce, turiştii pot alege txakoli – un vin spumant alb, cidru şi o excepţională ofertă de fructe de mare. Pentru surfing este recomandată plaja Zurriola.

Salonic, Grecia

Situat la Marea Egee, Salonic oferă peisaje frumoase, istorie şi posibilităţi de a face cumpărături. Adaugă acestora preparate din bucătăria greacă şi arome europene, în timp ce bei un cocteil şi priveşti apusul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase