Home » D:News » Care sunt cele mai ofertante destinaţii turistice de weekend din lume

Care sunt cele mai ofertante destinaţii turistice de weekend din lume

Care sunt cele mai ofertante destinaţii turistice de weekend din lume
Publicat: 25.11.2018
Tot mai mulţi turişti aleg să îşi planifice călătoriile în weekend dar locurile pe care le vizităm de obicei rareori se dezvăluie în cel mult trei zile de vacanţă. Specialiştii în turism au ales câteva oraşe în care atracţiile pot să ofere un final de săptămână spectaculos.
Reykjavik, în Islanda, a adăugat de la an la an tot mai mulţi admiratori şi mulţi dintre aceştia au venit dintre cei care preferă călătoriile de câteva zile. Izvoarele termale din zonă sunt destinaţii căutate de turişti, cea mai cunoscută fiind în apropiere de capitala islandeză, Laguna Albastră. Locul este căutat de localnici din 1981 pentru că începuse să se vorbească despre proprietăţile curative ale apei de aici. Din 1992, o companie turistică a transformat un bazin de reziduuri de la o termocentrală ce funcţiona pe baza apelor termale în unul dintre cele mai căutate spa-uri din lume. Dacă se adaugă în programul vizitatorului grăbit câteva cascade şi viaţa de noapte din oraş, atracţia metropolei nordice capătă sens, scrie Mediafax.
 
Roma este una dintre destinaţiile cel mai des căutate de turiştii de weekend indiferent de perioada anului. Cu ruinele antice care capătă o viaţă nouă în orice anotimp şi restaurantele unde poţi să găseşti experienţe culinare de neuitat într-o atmosferă amicală, capitala Italiei îşi păstrează farmecul inconfundabil.
 
Pe lângă sonoritatea romantică cu care oraşul marocan s-a ales de când este numele unuia dintre cele mai cunoscute filme de dragoste din toate timpurile, Casablanca are trasee pentru care este suficientă o singură zi. de la castelul regelui din cartierul Habous, la parcul Arab şi Moscheea Hasan IV şi restaurantele de pe malul oceanului, oraşul poate să se dovedească un reper pentru amintirile frumoase ale unui final de săptămână.
 
Mexico City este o metropolă în care turiştii pot să îşi planifice ziua în funcţie de restaurantele pe care vor să le încerce şi să îşi orienteze traseul pentru a trece prin muzeele de antropologie, artă (Frieda Kahlo) sau pe terasele din jurul palatului Chapultepec.
 
Poate părea imposibil să explorezi Buenos Aires în câteva zile, dar câteva plimbări prin cartiere ca Recoleta, Puerto Madero, San Telmo sau Palermo şi muzeele din capitala Argentiniană pot să ofere cele mai clare repere pentru un final de săptămână. Sesiunile de Milonga în aer liber sau o cină la Puerta cerrada, unde se merge numai pe bază de rezervare sunt spectacole în sine.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase