Home » D:News » Elon Musk este de părere că civilizaţia s-ar putea prăbuşi în 30 de ani

Elon Musk este de părere că civilizaţia s-ar putea prăbuşi în 30 de ani

Elon Musk este de părere că civilizaţia s-ar putea prăbuşi în 30 de ani
Publicat: 29.06.2019
Elon Musk este de părere că „o bombă demografică” va fi răspunzătoare de declinul civilizaţiei umane.

Elon Musk a vorbit de multe ori despre viitorul civilizaţiei umane, şi nu mereu cu speranţa că viitorul va fi luminos. El este de părere că declinul civilizaţiei noastre va veni din cauza evoluţiilor demografie ale populaţiei globale, notează Futurism.

Antreprenorul este de părere că civilizaţia noastră va ajunge într-un punct critic din cauza unei „bombe demografice”. Mai exact, Musk este de părere că îmbătrânirea şi o scădere dramatică a natalităţii va conduce spre păbuşirea populaţiei globale.

În anul 2017, Musk a declarat: „Populaţia globală se îndreaptă către colaps, dar prea puţini par să fi observat sau să le pese”.

De curând, Elon Musk a revenit asupra subiectului şi a concluzionat că adâncirea prăpastiei dintre diferitele grupe de vârstă va deveni o problemă mult mai presantă până în anul 2050.

1950 (historical) world population – 2,556,000,053

Current world population – 7,712,343,478

2050 (projected) world population – 9,346,399,468

— World of Engineering (@engineers_feed) 21 iunie 2019

Musk a concluzionat că, în orizntul de timp apropiat, populaţia Terrei va arăta, din punct de vedere demografic, precum o piramidă răsturnată. Această piramidă având o bază mică formată din tineri şi un vârf format din populaţia bătrână disproporţionat mai mare.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase