Home » D:News » Elon Musk recunoaşte: crearea unui autopilot fiabil va implica un efort mare

Elon Musk recunoaşte: crearea unui autopilot fiabil va implica un efort mare

Elon Musk recunoaşte: crearea unui autopilot fiabil va implica un efort mare
Publicat: 10.07.2019
Fondatorul Tesla şi SpaceX este de părere că proiectarea unui autopilot fiabil va necesita multe resurse.

Recent, Elon Musk, fondatorul Tesla, a anunţat că gigantul său auto ar putea să înceapă echiparea vehiculelor deja vândute cu cipuri care să permită adaptarea acestora pentru condusul autonom, notează Futurism.

Elon Musk explică faptul că modele Tesla deja comercializate au hardware-ul necesar, computerele de bord şi alte componente, pentru a fi capabile de condusul autonom, tot ce lipseşte fiind software-ul pentru ca automobilele să fie capabile să facă asta.

În aceasă situaţie, echiparea modelelor deja vândute cu cipurile care să le poată face autonome pare a fi partea cea mai uşoară a acestui plan. Musk precizează că proiectarea programului necesar va lua mai mult deoarece, în prezent, maşinile care se conduc singure întâlnesc mult prea multe variabile pe drumuri.

„Intersecţiile cu semaforizare complexă şi parcările mall-urilor sunt unele dintre cele mai mari provocări pentru dezvoltarea software-ului”, a explicat Musk pe o reţea de socializare.

Deşi reuşitele Tesla în ceea ce priveşte maşinile care se conduc singure reprezintă un motiv de bucurie, cel puţin pentru Musk şi acţionarii Tesla, pentru cei care au de gând să îşi achiziţioneze în viitor un model Tesla care se poate conduce singur asta va însemna o creştere semnificativă a preţurilor.

„Consumatorii vor putea să cumpere în continuare Tesla”, a explicat Musk. „Totuşi preţurile vor putea creşte semnificativ deoarece o maşină complet autonomă ce poate funcţiona drept robo-taxi este mai valoroasă de câteva ori în comparaţie cu o maşină non-autonomă”, a mai adăugat acesta.

Citeşte şi:

Autopilotul dezvoltat de Tesla, un pericol pentru traficul rutier

Vehiculele Tesla Model 3 filmează în secret pasagerii acestora. Explicaţiile lui Elon Musk

Motivul pentru care a luat foc maşina Tesla filmată într-o parcare subterană din Shanghai

Momentul în care o maşină Tesla fără şofer evită un accident grav

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase