Home » D:News » Se pregătește cea mai mare tranzacție din istoria farmaceutică

Se pregătește cea mai mare tranzacție din istoria farmaceutică

Se pregătește cea mai mare tranzacție din istoria farmaceutică
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.06.2020

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca a contactat Gilead Sciences pentru o posibilă fuziune a celor două firme care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, conform Bloomberg.

AstraZeneca, evaluată la 140 de miliarde de dolari, dezvoltă tratemente pentru cancer şi boli cardiovasculare, fiind cel mai mare producător britanic de medicamente după capitalizarea de piaţă.

Gilead, evaluată la 96 de miliarde de dolari, este creatorul medicamentului care a primit aprobarea Statelor Unite pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Momentan, Gilead va prefera cel mai probabil să se concentreze pe achiziţii mai mici şi parteneriate, potrivit surselor citate de Bloomberg. În plus, un purtător de cuvânt din cadrul AstraZeneca a declarat că firma nu comentează „zvonuri sau speculaţii”.

Totuşi, dacă tranzacţia se va materializa, ar deveni cea mai mare achiziţie din istoria industriei farmaceutice. Potrivit Mediafax, acţiunile din cadrul AstraZeneca au crescut cu 41% în ultimele 12 luni, compania devenind astfel cel mai bun performer din indexul Bloomberg pentru companii farmaceutice. În aceeaşi perioadă, acţiunile Gilead au crescut cu 19%.

Gilead a creat celebrul tratament Remdesivir

Gilead a atras investiţii după ce medicamentul antiviral pentru COVID-19, Remdesivir, a trecut testele clinice. Tratamentul, care a primit autorizare din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, accelerează recuperarea pacienţilor care au forme avansate de COVID-19.

În urmă cu două săptămâni, AstraZeneca a primit o finanţare de 1 miliard de dolari din partea Autorităţii de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din Statele Unite pentru a dezvolta un vaccin de combatere a coronavirusului în colaborare cu Universitatea Oxford.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase