Home » D:News » Americanii, avertizați să nu planteze semințele misterioase trimise în toată țara tocmai din China

Americanii, avertizați să nu planteze semințele misterioase trimise în toată țara tocmai din China

Americanii, avertizați să nu planteze semințele misterioase trimise în toată țara tocmai din China
Sursa foto: Facebook Alabama Department of Agriculture
Publicat: 01.08.2020

Zeci de state americane au anunțat că pachete misterioase cu semințe au ajuns din China. Autoritățile avertizează cetățenii să nu planteze semințele pentru că ar putea fi vorba despre o specie invazivă.

Departamentul pentru Agricultură al SUA a spus că a declanșat o anchetă pentru a afla mai multe despre pachetele nesolicitate cu semințe care au ajuns în cel puțin 27 de state, fiind trimise din China. Autoritățile îndeamnă pe oricine primește astfel de pachete să contacteze de urgență oficialii locali.

„Vă rugăm să păstrați semințele și pachetele până când cineva de la Departamentul de Stat vă contactează cu mai multe instrucțiuni. Nu plantați semințele cu origini necunoscute”, au transmis autoritățile printr-un comunicat de presă.

Un posibil dezastru ecologic

Oficialii au mai spus că pachetele sunt cel mai probabil o „escrocherie”, prin care consumatorii primesc pachete și o companie falsifică recenzii pozitive ale produselor.

Însă, există posibilitatea ca pachetele să reprezinte un dezastru ecologic.

„O specie invazivă de plante poate nu sună amenințător, însă acești mici invadatori ar putea distruge agricultura din Texas”, a spus Sid Miller, oficial al Departamentului pentru Agricultură din Texas.

Patogeni sau insecte ar putea fi ascunse în semințe

Oamenii de știință sunt de acord. Tocmai de aceea, Departamentul pentru Agricultură din SUA a emis reguli extrem de stricte privind importul de plante și alte materiale organice, potrivit Science Alert.

„Motivul pentru care oamenii sunt îngrijorați, în mod special în cazul în care semințele pot fi cultivate pentru hrană, este că ar putea fi patogeni sau insecte ascunse în semințe”, a spus Carolee Bull, profesor la Universitatea de Stat Penn.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă tulpină gripală cu potențial pandemic descoperită în China

Testele preliminare arată că un vaccin anticoronavirus dezvoltat în China pare a fi eficient

China acceptă până la urmă anchete internaţionale privind originea pandemiei

Cea mai mare bază militară a Chinei dispune de replici ale Turnului Eiffel și clădirile prezidențiale din Taiwan

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase