Home » D:News » Proteste violente în Nepal, după ce mii de oameni nu au putut participa la un festival religios din cauza COVID-19

Proteste violente în Nepal, după ce mii de oameni nu au putut participa la un festival religios din cauza COVID-19

Proteste violente în Nepal, după ce mii de oameni nu au putut participa la un festival religios din cauza COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.09.2020

Proteste violente au izbucnit joi, în Nepal, după anularea unui festival religios din cauza epidemiei de COVID-19. Mai multe persoane au fost rănite de polițiștii care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Protestatarii au ripostat aruncând cu pietre.

Mii de oameni au dorit să participe la un festival religios din Nepal în ciuda măsurilor de carantină din ţară. Ei s-au adunat în oraşul Lalitpur în zona carului care ar fi trebuit să transporte statuia zeităţii Rato Machindranath.

Oamenii au aruncat cu pietre în poliţiști

În mod tradițional, statuia este trasă în jurul oraşului timp de o lună. Ofiţerii de poliţie au oprit protestatarii atunci când au încercat să mutate carul, folosind tunuri de apă şi gaze lacrimogene. În replică, oamenii au aruncat pietre asupra poliţiei, potrivit Associated Press. Ciocnirea a continuat ore întregi şi s-a răspândit pe aleile mici de piatră din oraş, care se află la sud de capitala, Kathmandu.

În ciuda măsurilor stricte, cazurile de COVID-19 sunt în creștere

Autorităţile nepaleze au interzis festivalurile în aer liber şi adunările religioase din martie, când a fost impus pentru prima dată o carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea coronavirusului. Carantina a fost ridicată în iulie, dar în Kathmandu şi districtele înconjurătoare a fost reintrodusă luna trecută. Călătoriile sunt restricţionate, iar aeroportul din Katmandu permite doar un număr limitat de zboruri internaţionale începând cu această săptămână. Frontierele sunt închise oficial, iar turiştii nu au voie să intre în Nepal, potrivit Mediafax.

În ciuda măsurilor stricte, numărul cazurilor de virus a continuat să crească. Nepal a înregistrat joi 1.228 de cazuri noi de coronavirus şi şase decese. De când a început pandemia în ţara din Himalaya, au existat în total 42.877 de cazuri confirmate şi 257 de persoane au murit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase