Home » D:News » Populatia de tigri a scazut la jumatate

Populatia de tigri a scazut la jumatate

Populatia de tigri a scazut la jumatate
Publicat: 12.03.2008
Populatia de tigri a scazut la aproape jumatate, la nivel global, in ultimii ani, a avertizat Fondul Mondial pentru Natura (WWF), care este de parere ca braconajul este principalul vinovat, informeaza AFP.

"In lume au mai ramas aproximativ 3.500 de tigri", a indicat Bivash Pandav, specialist in tigri in cadrul WWF, care a adaugat ca, "in urma cu cinci ani, existau intre 5.500 si 6.000" de exemplare.
"Cele mai multe exemplare traiesc in India, aproximativ 1.400. Este vorba de un declin cu 60% comparativ cu estimarile precedente, de acum 3 – 4 ani", a declarat expertul in timpul unei vizite in Suedia.
Potrivit WWF, braconajul, distrugerea habitatului natural al acestor feline si disparitia, din cauza vanatorilor, a animalelor pe care tigrii le consuma constituie principalele cauze ale acestui declin alarmant.
"Situatia este destul de critica", a comentat Pandav.
El a explicat ca tigrii sunt vanati ilegal in urma cererii uriase de organe, utilizate in medicina traditionala chineza.
Expertul si-a exprimat "speranta" pentru aceste feline, mai ales pentru ca ele se reproduc repede si sunt animale prolifice, ca si rudele lor, pisicile.
Insa, pentru a se intampla acest lucru, este nevoie de mai multe conditii: de combaterea braconajului, de hrana si de conservarea habitatului natural.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase