Home » D:News » Unui rinocer impaiat i s-au furat coarnele

Unui rinocer impaiat i s-au furat coarnele

Unui rinocer impaiat i s-au furat coarnele
Publicat: 25.04.2008
Persoane necunoscute au spart geamul dioramei care prezenta un rinocer alb impaiat in cadrul expozitiei Muzeului Iziko din Cape Town, Africa de Sud. Conform autoritatilor locale, acestia i-au retezat rinocerului ambele coarne, cu scopul de a le vinde pe piata neagra.

Coarnele unui reinocer alb expus la Muzeul Iziko de peste 120 de ani au fost retezate si furate intr-o singura noapte de catre persoane ramase necunoscute, cel mai probabil membrii ai lumii interlope sud-africane interesati sa vanda coarnele rinocerului pentru preturi astronomice in Asia de Sud-Est, unde coarnele de rinocer sunt considerate inca un foarte puternic afrodisiac. Autoritatile muzeului au avertizat pe postul public de televiziune ca nimeni sa nu consume parti din coarnele rinocerului, caci intregul exponat a fost prezervat cu ajutorul unei solutii mixte realizate din arsenic si DDT, ambele substante fiind mortale daca sunt ingerate.

“Este o intamplare trista care arata pericolul in care se afla rinocerii in ziua de astazi, rinoceri care nu sunt in siguranta fata de traficantii de coarne nici macar atunci cand stau expusi impaiati prin muzee” declara Jati Bredekamp, sef curator al Muzeului din Iziko. Comertul cu coarne de rinocer este interzis de peste 30 de ani, dar acesta continua sub o forma sau alta datorita cererii uriase din Asia. Autoritatile sud-africane sunt de parere ca odata ce coarnele vor ajunge sa fie vandute in Asia, iar potentialul comparator va consuma chiar si o parte infima din ele, atunci se poate vorbi de un caz de deces sigur, datorita substantelor toxice folosite pentru prezervarea rinocerului impaiat.

Sursa: NBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase