Home » D:News » Marile migratii au nevoie de protectie

Marile migratii au nevoie de protectie

Marile migratii au nevoie de protectie
Publicat: 06.08.2008
Vremurile in care milioane de porumbei salbatici strabateau America de Nord in timpul migratiei lor anuale au apus de mult. Nici milioanele de bizoni de odinioara nu mai strabat preriile, chiar si stolurile de pasari cantatoare care migreaza anual primavara si toamna in Europa nu mai sunt la fel de numeroase, dupa cum certifica ornitologii.

Specialistii din toata lumea trag un semnal de alarma cu privire la situatia grava a animalelor migratoare din prezent.
Ultimul raport al publicatiei de profil ecologic PLoS Biology insista asupra protejarii intregului fenomen natural al migratiei animalelor, nu doar al protejarii animalelor la nivel de specie sau de individ. Spectacolul migratiilor este deosebit de important din punct de vedere ecologic, atat pentru pentru mentinerea biodiversitatii unui habitat, cat si pentru sanatatea biologica si variabilitatea genetica a tuturor speciilor de animale.

“Trebuie sa facem toate eforturile necesare salvarii animalelor, atat timp cat acestea se afla inca intr-un numar mare. Momentul marilor migratii este cea mai buna ocazie pentru a intelege adevaratul rol ecologic al unei specii de animale, desfasurata in toata splendoarea sa. Nu vreau sa vad cateva perechi de cocori in Platte River din Nebrasca in viitorul apropiat, ci cateva sute de mii.”, declara entuziast David Wilcove, ecolog in cadrul Princeton University din New Jersey.
Coridoarele de migratie sunt cele care asigura sanatatea unui ecosistem si mentinerea densitatii genetice la niveluri optime, astfel incat fenomenul nedorit al imperecherii intre indivizi cu bagaj genetic asemanator sa nu afecteze sanatatea speciilor.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase