Home » D:News » Avioanele viitorului vor fi din hartie ?

Avioanele viitorului vor fi din hartie ?

Avioanele viitorului vor fi din hartie ?
Publicat: 06.11.2008
Aproximativ 200 de participanti s-au reunit in cadrul intrecerii desemnate sa aleaga cel mai bun avion de hartie din cadrul Public Art Fund’s New Millenium Paper Airplane din New York. Scopul final al acesteia este acela de a crea deja prototipul avionului viitorului, care va fi realizat din hartie tratata special.

Participantii, in marea lor majoritate ingineri de aviatie, fizicieni si designeri, alaturi de un numar mare de amatori, s-au intalnit pentru a testa performantele de zbor ale modelelor personale de avioane de hartie. Regulile au fost simple: fiecare avion de hartie trebuia sa aiba o lungime de maxim 21 de centimetri si o anvergura de cel mult 28 centimetri.
Competitia a fost organizata de Klara Hobza, o artista inspirata de concursul organizat de prestigiosa publicatie Scientific American in urma cu peste 40 de ani.

Cele mai mari companii aviatice si-au trimis reprezentantii pentru a superviza concursul, acestia declarand ca avionele viitorului vor fi construite partial din hartie tratata special.

Sursa : Scientific American
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase