Home » D:News » Macedonenii au plantat 6 milioane de copaci intr-o singura zi

Macedonenii au plantat 6 milioane de copaci intr-o singura zi

Macedonenii au plantat 6 milioane de copaci intr-o singura zi
Publicat: 20.11.2008
Mii de voluntari din Macedonia au luat cu asalt dealurile si campurile din acesta tara pentru a planta nu mai putin de 6 milioane de puieti, in cadrul celui mai mare program de impadurire din intreaga istorie a Balcanilor.

Scopul principal al acestei campanii ecologie a fost acela de a replanta si a salva totodata padurile din Macedonia, distruse de incendiile provocate de temperaturile ridicate din ultimele doua veri.
Mii de presoane au venit din proprie initiativa pentru a participa la eveniment. Tonul a fost dat de 1 000 de soldati macedoneeni care au plantat 200 000 de puieti de stejar, salcam si fag.
“Scopul nostru este de a face o Macedonie cu adevarat verde. Precum avem grija de casele noastre, asa trebuie sa avem grija si de planeta noastra. Daca Macedonia, o tara cu doar 2 milioane de locuitori a fost capabila de acest efort, imaginati-va cat de multi copaci ar putea fi plantati de locuitorii altor tari cu mult mai mari decat a noastra”, declara Boris Trajanov , un renumit cantaret de opera din Macedonia, si unul dintre initiatorii acestui proiect.

Sursa : Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase