Home » D:News » Un creationist islamic vrea sa-l desfiinteze pe Darwin

Un creationist islamic vrea sa-l desfiinteze pe Darwin

Un creationist islamic vrea sa-l desfiinteze pe Darwin
Publicat: 19.03.2009
In pofida faptului ca intreaga comunitate stiintifica din lume aniverseaza anul acesta 150 de ani de la publicarea principalei opere a lui Charles Darwin, un teoretician al creationismului musulman ofera o recompensa de 6 milioane $ oricui este capabil sa-i ofere o fosila care sa dovedeasca teoria evolutiei speciilor.

Adnan Oktar, un cleric musulman in varsta de 52 de ani din Turcia, nu este la prima campanie indreptata impotriva apologetilor evolutionismului stiintific. Anul trecut, a interzis in Turcia siteul oficial al celebrului evolutionist Richard Dawkins, profesor la Universitatea Oxford, pe care Oktar il numeste “un calugar pagan”. In replica, profesorul Dawkins il numeste pe Oktar, “un ignorant perfect”.

Adnan Oktar este o celebritate locala in Turcia, unde a publicat sute de carti, pamflete si DVD-uri in care contesta teoria evolutionista emisa de Charles Darwin. Sub pseudonimul Haryn Yahya, a publicat Atlasul Creatiei, vandut in peste 10.000 de exemplare in lumea intreaga. Cartea de peste 800 de pagini explica motivele pentru care viata nu a evoluat in decursul milioanelor de ani, precum si un punct de vedere musulman care sustine creationismul. In prezent, Adnan Oktar lucreaza la al cincilea tom dintr-o enciclopedie de 14 volume, in care va detalia pas cu pas toate teoriile care demonteaza evolutionismul.

Islamul, ca si crestinismul crestin, afirma ca Dumnezeu a creat lumea si vietatile care o populeaza, inclusiv omul. Totusi Coranul, lasa mai mult teren evolutionismului decat Vechiul Testament care dicteaza clar si ultimativ ca lumea si omul au fost creati in 6 zile. In Turcia, mesajul lui Oktar castiga adepti inclusiv in cercurile turcilor bogati si educati in spiritul laic-nationalist promovat de Ataturk, parintele natiunii turce. Profesorul Dawkins a refuzat invitatia lui Adnan de a participa la o dezbatere fata in fata, in care cei doi sa-si expuna opiniile divergente. Recent, Adnan Oktar a lansat o noua provocare stiintei, anuntand ca va oferi o recompensa de 6 milioane $, oricui va fi capabil sa aduca o singura fosila care sa ateste teoriile evolutionismului.

Sursa: The Wall Street Journal

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase