Home » D:News » Dr. Panayiotis Zavos: “Am clonat un om”

Dr. Panayiotis Zavos: “Am clonat un om”

Publicat: 22.04.2009
Un medic controversat pretinde ca a clonat embrioni umani pe care i-a transferat in uterele a patru femei, pregatite sa dea nastere primilor bebelusi clonati.

Specialistul in fertilitate umana Panayiotis Zavos a rupt barierele tabu-ului individualitatii prin clonarea a 14 embrioni si implementarea a 11 dintre ei in pantecele a patru femei, conform propriilor declaratii. Cele patru paciente, dintre care trei sunt maritate, se declara extrem de incantate sa fie insarcinate cu primii embrioni clonati, creati special in scopul reproducerii umane. Realizatorul unui documentar ce aduce in prim-plan tocmai acest eveniment sustine ca a filmat intregul proces ca pe o dovada a faptului ca intr-adevar clonarea si inseminarea au avut loc, totul sub consimtamantul femeilor.

Controversatul medic cipriot Panayiotis Zavos

Procedeul, care este ilegal in majoritatea statelor, a fost probabil derulat intr-un laborator secret din Orientul Mijlociu, acolo unde clonarea nu este interzisa. Niciunul dintre transferurile embrionare nu a condus pana in prezent la o sarcina, dar doctorul Zavos, un american naturalizat care conduce clinici de fertilitate in Kentucky si Cipru, acolo unde s-a nascut, sustine ca acesta nu este decat “primul capitol” al incercarilor sale serioase de a produce urmasi clonati din celulele epidermice ale “parintilor”. Tot el a mai adaugat: “Nu incape indoiala ca se va intampla. Si, desi s-ar putea sa nu fiu eu cel care o scoate la capat, copilul clonat este aproape. Pur si simplu, este imposibil ca acest lucru sa fie evitat.”

 

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase