Home » D:News » Google va intra pe piata cartilor electronice

Google va intra pe piata cartilor electronice

Google va intra pe piata cartilor electronice
Publicat: 02.06.2009
Google intentioneaza sa devina, pana la sfrasitul acestui an, un jucator important in universul e-book. Gratie strategiei sale, utilizatorii vor putea achizitiona si citi publicatii virtuale chiar daca nu detin un dispozitiv special de citire, precum Kindle sau Sony Reader.

Editurile care vor deveni parteneri ai Google, precum Cambridge University Press, vor vinde carti care vor putea fi citite de pe orice dispozitiv cu acces la internet, de pilda un smartphone sau un netbook. Abordarea difera semnificativ de cea utilizata, de pilda, de Amazon – un important jucator pe piata publicatiilor virtuale; “metoda Amazon” presupune ca fiecare cititor sa posede un Kindle, care insa nu este disponibil in orice tara.

Google va permite editorilor sa stabileasca pretul cartilor, o alta deosebire fata de Amazon, care stabileste singur preturile cartilor destinate a fi citite pe Kindle, preturi de obicei mult mai mici decat cele stabilite de editori.
Prima carte electronica oferita de Google va fi disponibila, dupa afirmatiile reprezentantilor companiei, pana la sfarsitul acestui an, desi data nu a fost precizata.

Sursa: CBC News

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase