Prima pagină D:News

Texte misterioase au aparut pe Giulgiul din Torino

11.22.2009 | ● Vizualizări: 578
Texte misterioase au aparut pe Giulgiul din Torino     Giulgiul din Torino, Iisus, text, aramaica, latina, greaca, mesaj, giulgiu, artefact + zoom
Galerie foto (1)

Barbara Frale, unul dintre cercetatorii acreditati de Vatican cu studierea Giulgiului din Torino, sustine ca a descoperit fragmente de text aproape invizibile pe misteriosul artefact crestin, fragmente ce dovedesc, in opinia sa, autenticitatea Giulgiului.

Frale afirma ca textele sunt in limbile greaca, latina siaramaica si ca ele includ chiar si numele "Iisus Nazariteanul", odovada clara ca Giulgiul din Torino nu este un fals medieval. Fraleeste convinsa ca, in Evul Mediu, nimeni nu ar fi mentionat numelelui Iisus fara a face referire la natura sa divina, nici chiar unfarsor incercat. Mai mult, textele ar fi fost scrise pe unpergament care a fost lasat pe fata Mantuitorului pentru a putea fiidentificat mai usor de catre cei apropiati, dupa coborarea Sa depe Cruce.

"Am lasat in urma orice sentiment religios si am incercat sa fiucat se poate de obiectiva. Atunci cand am efectuat studiul, afacut-o ca si cand as fi documentat executia unui om dintr-o anumeepoca", declara aceeasi barbara Frale.

Evident, scepticii care sunt convinsi ca Giulgiul este o creatiemedievale, aparuta intre secolul XIII si secolul XIV, afirma caBarbara Frale a vazut in urmele de pe artefact ceea ce a dorit savada.

Din cauza fragilitatii sale, Giulgiul este tinut intr-o cameraspeciala de la Vatican si este aratat arareori publicului si chiarcercetatorilor, astfel ca dovada afirmatiilor Barbarei Frale vatrebui sa astepte pana la noi verificari.

Sursa: Yahoo.article

CITESTE SI:

Descopera.roare nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru! Intra>>