Prima pagină D:News

Stiati ca auzim si cu pielea ?

11.26.2009 | ● Vizualizări: 703
Stiati ca auzim si cu pielea ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii British Columbia din Vancouver a facut o descoperire de senzatie atunci cand a demosntrat ca fiintele omenesti pot folosi in anumite momente propria piele pentru a suplini functia auzului, rezervata in mod obisnuit urechilor.

In studiul lor, cercetatorii canadieni au evidentiat modul incare senzatiile tactile de modul in care sunt auzite sunetelediverse. Cercetarile au sugerat printre altele ca oamenii folosescinformatiile venite pe cale tactil-senzoriala pentru a descifrafraze sau propozitii pe care in prima instanta nu le-au descifratfoarte clar.
"Pentru a proba acesta descoperire imposibila la prima vedere, estenevoie doar de un dispozitiv pneumatic care produce mici jeturi deaer care lovesc gatul unei persoane la intervale prestabilite,declansarea fiind actionata de un impuls acustic. Astfel am reusitsa aflam ca si persoanele surde pot identifica sunete si cuvinte pebaza senzatiilor tactile", declara dr. Brian Gik, conducator alstudiului.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeazachestionarul nostru!