Prima pagină D:News

Aceasta este casa care se roteste dupa Soare

12.09.2009 | ● Vizualizări: 446
Acesta este casa care se roteste dupa Soare     casa, soare, energie, ecologie, octogon, motor electric + zoom
Galerie foto (1)

Un cuplu australian cu opinii naturiste si ecologiste si-a construit o casa care se invarte dupa soare datorita unei turbine montate sub temelia de forma circulara. Noul tip de locuinta se dovedeste un succes mondial, tot mai multi proprietari dorind sa locuiasca intr-o casa asemanatoare.

Luke and Debbie Everingham din Wingham, New South Wales,Australia au construit o casa de forma octogonala, spatioasa, siasezata pe o platforma circulara. Toate camerele sunt atasate unuiax central in jurul caruia casa se poate invarti. Tot prin uniculax central trec si tevile de canalizare si cablurile electrice.Intregul mecanism este actionat de doua motoare electrice dedimensiunea celor de la masina de spalat, toate comenzile fiindcontrolate de la un panou digital touch-screen din living.

Costurile totale s-au ridicat la cifra de 400.000 lire sterline.Proprietatea are un diametru de 24 metri si greutatea de 20-30tone, gazduind in plus o veranda cu vedere completa de 360 grade."Este o casa magica, deoarece te poti orienta in propria casaastfel incat sa ai mereu o zi insorita la fereastra. Singuranoastra problema este ca ne simtim uneori ametiti deoareceimprejurimile se schimba continuu. Pe langa asta trebuie sa nesupraveghem copiii sa nu se joace la panoul de comanda si saimprime casei viteze mari de rotatie", adauga amuzat LukeEveringham in varsta de 47 ani.

Sursa : DailyMail


CITESTE SI :