Prima pagină D:News

Prinsi cu minciuna: climatologii au falsificat datele despre incalzirea globala

01.18.2010 | ● Vizualizări: 730
Prinsi cu minciuna: climatologii au falsificat datele despre incalzirea globala     incalzire globala, Terra, efect de sera, atmosfera, pamant, schimbari climatice, ghetari, fals, himalaya + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu condus de cei mai renumiti climatologi ai lumii, studiu cu privire la situatia ghetarilor himalayeni in care se afirma ca acestia vor disparea in maxim 25 de ani din cauza incalzirii globale, s-a dovedit o minciuna grosolana, menita sa induca deliberat in eroare, anunta ziaristii britanici de la DailyMail.

Anuntul alarmist si dejucarea acestuia se dovedeste o noualovitura pentru credibilitatea Intergovernmental Panel on ClimateChange (IPCC) din cadrul Natiunilor Unite, si a oamenilor destiinta care servesc interesele acestei organizatii. Mai mult,aceiasi "experti"afirma astazi ca studiul publicat in urma cu doiani nu are la baza decat informatii publicate in revista despecialitate "New Magazine" in anul 1990. In plus, Syed Hasnain, unobscur om de stiinta indian, confirma ca a fost contactat deziaristii de la New magazine, dar ca informatiile pe care le-aoferit nu erau mai mult decat simple speculatii iar cei care l-auintervievat stiau acest lucru. Acest scandal vine la scurta vremedupa celebrul "Climategate", caz in care mai multi oamenii destiinta de la Universitatea East Anglia au recunoscut ca aumanipulat date climatice si geologice pentru a sustine ideea uneiincalziri globale datorate actiunii omului.

"Nu este de mirare ca IPCC si-a pierdut o mare parte acredibilitatii. Increderea guvernelor este si ea pe cale dedisparitie, asa cum o arata summitul recent de la Copenhaga",sustine Dr. Benny Peiser, membru al Global Warming PolicyFoundation.

Conform ultimelor informatii, ghetarii himalayeni nu pot dispareain 25 de ani ci in cateva sute de ani, si asta pentru ca, in celmai rapid caz de topire, un ghetar ar pierde 2, maxim 3, straturipe an; iar un ghetar are cateva sute de astfel de straturi.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: