Home » D:News » Morminte faraonice din vremea lui Ramses al II-lea, descoperite langa Cairo

Morminte faraonice din vremea lui Ramses al II-lea, descoperite langa Cairo

Morminte faraonice din vremea lui Ramses al II-lea, descoperite langa Cairo
Publicat: 16.08.2007
O echipa de arheologi egipteni a scos la lumina zilei un mare numar de morminte care dateaza din epoca lui Ramses al II-lea, care contin un sarcofag si o parte dintr-o mumie, la Sakkara, la sud-vest de Cairo, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati al Egiptului, transmite AFP.

Cercetatorii de la Facultatea de Arheologie din cadrul Universitatii din Cairo au descoperit un mare numar de morminte intr-un sant, un mormant funerar care dateaza din epoca lui Ramses al II-lea (1279 – 1213 i.C), potrivit presedintelui Consiliului, Zahi Hawass.

"Sarcofagul realizat din piatra a fost descoperit intr-o fosa, la o adancime de 12 metri", a indicat seful echipei de arheologi, Ola al-Egueizi.

"Sarcofagul apartine lui Sekhmet Nefret, din cea de-a 27-a Dinastie (525 – 405 I.C.), mama unui preot al cultului lui Mykerinos, rege al dinastiei a V-a (2494 I.C.) si fondator al
celei de-a treia piramide de la Gizeh", a precizat Hawass.

"Faptul ca fiul sau a fost numit «preotul lui Mykerinos», desi epoca lui Sekhmet Nefret si cea a domniei lui Mykerinos sunt despartite de 2000 de ani, semnifica faptul ca egiptenii au continuat sa onoreze acest rege multa vreme dupa moartea sa", a subliniat Hawass. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase