Home » D:News » De azi, Polul Sud poate fi explorat în 360 de grade din faţa computerului, graţie Google StreetView (VIDEO)

De azi, Polul Sud poate fi explorat în 360 de grade din faţa computerului, graţie Google StreetView (VIDEO)

De azi, Polul Sud poate fi explorat în 360 de grade din faţa computerului, graţie Google StreetView (VIDEO)
Publicat: 18.07.2012
În iarna anului 1913, exploratorul polar Ernest Shackleton a lansat următorul anunţ într-un ziar britanic: „Caut oameni pentru o călătorie periculoasă. Salarii mici, frig teribil, ore lungi petrecute în întuneric total. Întoarcerea acasă, incertă. Onoare şi recunoaştere în cazul succesului”. Anunţul se referea la o expediţie spre Polul Sud ce se anunţa a fi extrem de dificilă. Din această săptămână, însă, nu mai este nevoie de a călători fizic până în Antarctica pentru a explora acest tărâm îndepărtat.

Începând de astăzi, Google oferă tuturor persoanelor ce pot accesa Internetul şansa de a explora Polul Sud în 3D, cu ajutorul StreetView. Compania americană oferă tururi în 360 de grade în jurul celor mai importante situri aflate în Antarctica.

Exploratorii virtuali pot călători în jurul markerului şi a steagurilor ce înconjoară Polul Sud, pot investiga cabana în care s-a adăpostit Ernest Shackleton sau pot vizita o colonie de pinguini.

„Cu această tehnologie, copiii din Bangalore, India, pot număra pinguinii de pe insula Snow Hill, iar geologii din Georgia pot investiga straturile de sedimente, toate acestea fără a părăsi confortul propriului birou”, au explicat reprezentanţii Google.

Printre siturile faimoase pe care le puteţi explora virtual în Antarctica se numără the Telescopul de la Polul Sud, Cabana lui Shackleton, Cabana lui ScottColonia de pinguini Adélie din Cape Royds şi, nu în cele din urmă, Polul Sud.

Sursa: Google LatLong

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase