Home » Istorie » Ziua în care Lady D şi Prinţul Charles şi-au făcut publică logodna

Ziua în care Lady D şi Prinţul Charles şi-au făcut publică logodna

Ziua în care Lady D şi Prinţul Charles şi-au făcut publică logodna
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.02.2024
Pe 24 februarie 1981, Prinţul de Wales şi Lady Diana Spencer au pus capăt mai multor luni de speculaţii, anunţându-şi, oficial, logodna.

Anunţul a fost făcut de la Palatul Buckingham. „Regina şi Ducele de Edinburgh anunţă, cu mare plăcere, logodna dintre fiul lor iubit, Prinţul de Walles, şi Lady Diana Spencer, fiică a contelui Spencer şi a onoratei doamnă Shand Kydd”, le-a spus cancelarul Maclean celor prezenţi.

 

 

Prinţul Charles o ceruse de nevastă pe ”Lady D” cu trei săptămâni înainte, la o cină privată, înainte ca ea să plece în Australia. El i-a spus că îşi doreşte ca ea să folosească excursia în Australia pentru a se gândi, însă Diana a acceptat pe loc. Inelul de logodnă era împodobit cu diamante şi safire. Cei doi s-au căsătorit în vara aceluiaşi ani.

În aceeaşi zi, în România, PCR interzicea întreruperile de sarcină, măsură care marchează intrarea în vigoare a politicii demografice a epocii Ceauşescu.

 

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 24 februarie:

1582 – Papa Grigore al XIII-lea a introdus o reformă a calendarului („calendarul gregorian”).

1786 – S–a născut Wilhelm Grimm, filolog şi folclorist german; împreună cu fratele său, Iacob, a publicat “Legendele eroice germane” şi culegerea de “Poveşti”, inspirată din folclorul german (m. 16 decembrie 1859).

1856 – S-a înfiinţat la Iaşi Facultatea de Drept.

1870 – S-a inaugurat, în prezenţa domnitorului, noua clădire a Monetăriei Statului (pe actualul amplasament al Muzeului Ţăranului Român), de pe Şoseaua Kiseleff nr.3, unde s-au bătut primii „Caroli de aur” (20 de lei), cu efigia lui Carol I, realizată de gravorul Kullbrich.

1945 – Are loc la Bucureşti o violentă demonstraţie, în cursul căreia grupuri de agitatori bolşevici au deschis focul asupra armatei şi a demonstranţilor. Acest eveniment a permis ca A.I.Vîşinski, ministrul adjunct de Externe al URSS şi preşedinte al Comisei Aliate de Control pentru România, să înlocuiască Guvernul Rădescu, prin forţă, cu guvernul Groza.

1960 – A început procesul intentat „pentru crimă de uneltire contra ordinii sociale” unor intelectuali acuzaţi că au citit şi răspândit operele lui Mircea Eliade, aşa-numitul lot Noica-Pillat.

1984 – C.P.Ex. al CC al PCR interzice întreruperile de sarcină, măsură care marchează intrarea în vigoare a politicii demografice a epocii Ceauşescu.

1987 – Echipa de fotbal Steaua Bucureşti, a cucerit Supercupa Europei, în urma meciului de la Monte Carlo, cu Dinamo Kiev, câştigătoarea Cupei Cupelor din 1986.

1998 – Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Revoluţia din 1848, ziua de 24 februarie a fost decretată “Ziua Tricolorului”, prin Hotărârea de Guvern 65/1998.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase