Home » Istorie » O statuie masivă „extrem de frumosă şi unică” a fost descoperită, din greşeeală, în zona Nilului. Este reprezentarea unei mari regine, legendară pentru frumuseţea ei

O statuie masivă „extrem de frumosă şi unică” a fost descoperită, din greşeeală, în zona Nilului. Este reprezentarea unei mari regine, legendară pentru frumuseţea ei

Publicat: 28.03.2017
În cadrul excavărilor din zona templului funerar al faraonului Amenhotep al-III-lea a fost descoperită statuia unei femei, care ar putea fi una dintre rudele regelui Tutankhamon.

Arheologii au descoperit accidental statuia reginei Tiye, în timp ce scoteau la suprafaţă o parte din ,,colosul” regelui Amenhotep al-III-lea, notează Mail Online. 

Tiye a fost soţia regelui Amenhotep al-III-lea şi bunica faraonului Tutankhamon. Remarcabila statuie a fost descoperită lângă piciorul drept al colosului lui Amenhotep al-III-lea în timpul excavărilor din Kom Al-Hittan, iar arheologii sugerează că ar putea fi o reprezentare a lui Tiye.

Credit: Ministerul Antichităţilor Egipt

În timp ce alte statui care o înfăţişează pe Tiye au fost realizate din cuarţit, statuia descoperită recent este realizată din alabastru.

Statuia este ,,extrem de frumoasă şi unică,” spune dr. Khaled El-Enamy, ministrul antichităţilor. Dr. Hourig Sourouzian, principalul cercetător din cadrul excavărilor a declarat că statuia se află într-o stare foarte bună, având în vederea vechimea ei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase