Home » Istorie » Detalii controversate despre prinţesa Diana, dezvăluite de un istoric: suferea de instabilitate mintală. ,,Începea certurile cu el chiar şi atunci când îşi spunea rugăciunile”

Detalii controversate despre prinţesa Diana, dezvăluite de un istoric: suferea de instabilitate mintală. ,,Începea certurile cu el chiar şi atunci când îşi spunea rugăciunile”

Publicat: 10.04.2017
O nouă carte biografică realizată de istoricul Sally Bedell Smith prezintă ''relaţia toxică'' dintre prinţesa Diana şi prinţul Charles. În urma discuţiilor pe care autoarea le-a avut cu persoanele apropiate prinţesei, a fost descoperit faptul că aceasta era instabilă psihic şi paranoică, afirmă Sally Bedell Smith.

Conform lui Bedell Smith, problemele dintre ei au început cu mult timp înainte ca cei doi soţi să-şi oficializeze relaţia, informează History.  Ştirile despre aventurile lui Charles l-au făcut pe prinţul Filip să îl oblige pe Charles fie să renunţe la relaţie sau să se logodească, forţat, cu Diana.  

Conform autoarei, prinţesa Diana era paranoică şi considera că membrii palatului încercau să o controleze în timp ce prinţul Charles încă avea o aventură cu amanta sa Camilla.  După a doua repetiţie pentru nuntă, Smith susţine că prinţesa plângea puternic în maşină. Până în momentul lunii de miere, relaţia celor doi se degradase considerabil. Diana plângea deseori în dormitorul său şi era impulsivă în timpul cinelor cu familia şi cu regina.  Suferind de insomnie, dereglările alimentare ale prinţesei şi tendinţele de automutilare au început să devină tot mai vizibile.

Conform autoarei, prinţul Charles a încercat să îşi liniştească soţia, dar s-a simţit neputincios în faţa emoţiilor sale puternice şi a ieşirilor furtunoase. Prinţul a încercat să-şi găsească liniştea în zonele rurale din Balmore, pictând, citind sau pescuind, dar acest comportament o înfuriat-o şi mai tare pe prinţesă. 

Consilierii l-au sfătuit pe Charles să ceară ajutorul unui psihiatru, sugerând chiar utilizarea valiumului, dar Diana a refuzat medicamentul. În cele din urmă, dr. Alan McGlashan a încercat să discute cu prinţesa, dar femeia l-a refuzat. Însă Charles a acceptat ajutorul terapeutului, conform autoarei, prinţul a continuat să discute cu medicul timp de 14 ani.  Smith afirmă că Charles i-a spus verişoarei sale Pamela Hicks că prinţesa ,,începea certurile cu el chiar şi atunci când îşi spunea rugăciunile. Aceasta îl lovea peste cap atunci când Charles îngenunchia.”

Dezvăluiri anterioare susţin instabilitatea mintală a prinţesei. În biografia faimoasă a lui Andrew Morton, este susţinut faptul că prinţesa a încercat să se sinucidă de mai multe ori, a suferit de bulimie, automutilare, depresie şi anxietate acută. 

Totodată, dezvăluirile anterioare despre prinţesă sugerează că episoadele de furie au dus la momentul în care DIana s-a aruncat pe scări în timp ce era gravidă, pentru mutilarea fizică utilizând lame şi ameninţarea soţului său cu bucăţi de sticlă sau cuţite. 

În cele din urmă, cuplul s-a mutat în dormitoare separate. Pentru rezolvarea conflictului, Arhiepiscopul din Canterbury a fost trimis pentru a discuta cu cei doi soţi. Atunci când separarea celor doi soţi a fost făcută publică, Smith afirmă că ,,Toţi cei din familia lui Charles i-au luat apărarea prinţului, chiar şi prinţesa Margareta, care anterior îi era apropiată prinţesei.”

După divorţ, Charles se consulta deseori cu prinţesa în legătură cu fii lor. Dar după cum scrie Smith în cartea sa ,,Atunci când Charles a auzit vestea morţii fostei sale soţii, în timp ce conducea prin Paris, a fost devastat. La 7:15,  când fii săi s-au trezit, le-a povestit ce s-a întâmplat.” Mai târziu prinţul a discutat cu sfătuitorii săi şi le-a spus ,,Mă vor învinovăţi pe mine, nu-i aşa?”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase