Home » Istorie » Sexul în timpul Primului Război Mondial: sute de tineri stăteau zilnic la coadă pentru un moment de plăcere

Sexul în timpul Primului Război Mondial: sute de tineri stăteau zilnic la coadă pentru un moment de plăcere

Publicat: 17.04.2017
În timpul Primului Război Mondial, grupuri cu sute de tineri erau organizate în faţa bordelurilor. Unii dintre ei erau conştinţi că în următoarele săptămâni vor muri pe front.

,,Fiţi constant în gardă împotriva oricăror excese. În timpul noii voastre experienţe, vă veţi simţi tentaţi de femei sau vin. Trebuie să rezistaţi,” aceste cuvinte le adresa secretarul de stat britanic, Lordul Kitchener, soldaţilor care urmau să fie trimişi pe tranşeele din Franţa în timpul Primului Război Mondial. 

Însă avertismentele lui Kitchener au fost ignorate de soldaţi la scurt timp după ce au ajuns în tranşee, informează History Extra. Unul dintre soldaţi era Richards, care fusese chemat să se alăture armatei la scurt timp după izbucnirea războiului. Una dintre ispitele pe care Kitchener le-a avut în mine erau bordelurile legale, cunoscute şi cu denumirea de maison toleree. Un raport prezintă faptul că 171.000 de bărbaţi au beneficiat de serviciile sexuale din bordelurile aflate pe o singură stradă. 

După ce a ajuns în Franţa, Richards a vizitat un bordel sau o ,,lampă roşie” după cum era cunoscut. Când s-a reîntors, a descoperit că în faţa bordelului era ,,un grup de 300 de bărbaţi, toţi aşteptând să intre în lampa roşie, majoritatea fiind feciori.” În 24 de ore, feciorii urmau să lupte în ofensivă în bătălia de la Loos. 

Cozile erau extrem de comune la intrarea fiecărui bordel. Soldatul Amatt descrie scenele din interiorul bordelului ,,Erau aproximativ 12 fete în interior aproape goale, dar cu pantofi cu toc în picioare. Stăteau pe genunchii soldaţilor. Dacă unui bărbat îi plăcea o fată îi cumpăra o băutură, apoi fata îl ducea într-o cameră de la etaj.” 

În acel mediu, unii soldaţi îşi petreceau ultimele clipe din viaţă. Deşi tinerii aveau bani pe care puteau să-i cheltuiască în bordeluri, bărbaţii căsătoriţi erau cei care apelau cel mai des la serviciile prostituatelor, susţinând că doresc să suplinească  lipsa soţiilor. 

În aceiaşi perioadă, bolile venerice au luat amploare, peste 150.000 de bărbaţi fiind spitalizaţi în Franţa în timpul războiului din această cauză. Din noiembrie 1918 au fost introduse sticle cu loţiuni dezinfectante, înainte ca această măsură să fie implementată, femeile experimentate examinau penisurile bărbaţilor la intrare. 

Puţini bărbaţi au fost interesaţi de metodele de precauţie. Bărbaţii vizitau bordelurile pentru că îşi doreau să ia sifilis sau gonoree, bolile i-ar fi ţinut departe de câmpul de luptă pentru mult timp. În anumite perioade, prostituatele bolnave primeau mai mulţi bani decât cele sănătoase. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase