Home » Istorie » Sabia din stâncă: legenda din spatele celui mai renumit artefact

Sabia din stâncă: legenda din spatele celui mai renumit artefact

Publicat: 10.09.2017
Sabia pe care regele Arthur a scos-o dintr-o stâncă, conform legendei, există în realitate. Aceasta se află în cadrul Capelei Montesiepi din Toscana.

Galgano Guiddotti s-a născut în 1148 în apropiere de Chiusdino. După ce şi-a petrecut tinereţea fiind un cavaler bogat, în 1180 Giudotti s-a decis să urmeze cuvântul lui Dumnezeu, informează Atlas Obscura. A început să aibă viziuni cu Arhanghelul Mihail, care îl conducea către Dumnezeu, şi cu cei 12 apostoli, pe Muntele din Monte Siepi. 

În timpul unei viziuni, Mihail i-a spus lui Giudotti să renunţe la averile pământene. Acest lucru, spunea el, va fi la fel de dificil precum despicarea unei stânci şi pentru a dovedi acest lucru şi-a înfipt sabia într- stâncă. Spre surprinderea lui, sabia a trecut prin stâncă. La scurt timp, un cal a venit să-l ducă pe Giudotti pe vârful muntelui pe care l-a zărit în viziune. Un an mai târziu, Giudotti a murit, iar Papa Lucius al-II-lea l-a declarat sfânt

De atunci, mai multe persoane au încercat să fure sabia. În expoziţia din capelă se află sabia şi două mâini mumificate ale unui hoţ care a încercat să scoată sabia din stâncă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase