Home » Istorie » ”Comoara” veche de 130 de ani descoperită în Palatul Buckingham în timpul lucrărilor de renovare

”Comoara” veche de 130 de ani descoperită în Palatul Buckingham în timpul lucrărilor de renovare

”Comoara” veche de 130 de ani descoperită în Palatul Buckingham în timpul lucrărilor de renovare
Publicat: 20.01.2018
Noi imagini din interiorul Palatului Buckingham oferă o adevărată lecţie de istorie a Familiei Regale britanice, după ce, în timpul renovărilor clădirii au fost descoperite pachete de ţigări datând in Era Victoriană şi bucăţi din ziare cu o vechime de până la 130 de ani, potrivit Daily Mail.

Pe contul de Twitter al Familiei Regale britanice au apărut câteva filmări şi fotografii în care sunt prezentate obiecte vechi descoperite în Palatul Buckingham în timpul desfăşurării lucrărilor de renovare în valoare de 369 de milioane de lire, începute în aprilie 2017, scrie Gândul

În camera de audienţă au fost descoperite rei pachete de ţigări Player’s Navy Cut, Woodbine şi Piccadilly, branduri extrem de popular în secolele XIX şi XX. De asemenea, cei care se ocupă de renovare au găsit şi bucăţi din ziarul Evening Standard, datând în perioada Reginei Victoria. 

Obiectele au fost descoperite în timpul ambiţioanelor lucrări de renovare în cadrul cărora vor fi schimbaţi peste 16 kilometri de ţevi de apă, 6.500 de prize, 500 de obiecte sanitare şi peste 32 de kilometri de plintă. Ideea renovării a fost pusă în practică după ce o serie de experţi au avertizat Familia Regală asupra riscului mare de incendii sau inundaţii, cauzate de instalaţiile vechi. 

Ultima renovare a Palatului fusese făcute în anii ’50, după stricăciunile provocare de bombardamentele din al Doilea Război Mondial. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase