Home » Istorie » Au descoperit sub podeaua magazinului bancnote în valoare de 2 milioane de dolari, însă nu pot să le folosească

Au descoperit sub podeaua magazinului bancnote în valoare de 2 milioane de dolari, însă nu pot să le folosească

Publicat: 23.06.2018
În timpul renovărilor unui magazin din Marea Britanie, tâmplarul Russ Davis a descoperit un trunchi de copac putrezit şi acoperit în mizerie.

„Credeam că este doar o bucată veche de lemn, aşa că am rupt-o în două şi am descoperit în interior o bancnota de o liră. Toate bancnotele erau lipite între ele, nu le puteam separa, erau acoperite de noroi”, a declarat Davis. 

Ceea ce a descoperit de fapt Davis erau teancuri cu bancnote de câte cinci şi o liră, cumulat acestea ajungând la suma de 130.000 de lire sau peste 2 milioane de dolari americani din prezent. Culoarea şi forma bancnotelor sugerează că erau utilizate în cel de-Al Doilea Război Mondial, emise de Banca Marii Britanii, informează Atlas Obscura.

Credit: SUSSEX POLICE

Proprietarii magazinului au predat bancnotele poliţiei din Sussex, însă aceştia au rămas cu multe întrebări după descoperire. Davis presupune că „bancnotele ar fi provenit din urma jefuirii unei bănci sau ar fi fost ascunşi în timpul războiului de o persoană care a murit”.

Conform CNN, între 1936 şi 1973, în acelaşi loc s-a aflat un alt magazin Bradleys Gowns în care se vindeau blănuri scumpe şi rochii couture. Din acelaşi loc îşi cumpărau haine personalităţi marcante, precum Winston Churchill sau Clementine. Probabil, ultimul proprietar al magazinului Howard Bradley ar fi ascuns banii în timpul războiului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

BNR a pus în circulaţie bancnote noi. Cum arată acestea

Uniunea Europeană are o bancnotă de 0 euro, dar care totuşi este valoroasă

Germanii au lansat un lot de bancnote cu valoare nominală de zero euro

O nouă bancnotă de 50 de euro a fost introdusă în circulaţie de Banca Centrală Europeană. Cum arată aceasta – VIDEO

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase