Home » Lumea digitală » O bancă din Marea Britanie testează carduri de debit cu senzor de amprentă

O bancă din Marea Britanie testează carduri de debit cu senzor de amprentă

O bancă din Marea Britanie testează carduri de debit cu senzor de amprentă
Publicat: 16.03.2019
Banca NatWest din Marea Britanie a lansat un program pilot pentru testarea unor noi carduri de debit ce pot fi folosite prin autentificare biometrică. Noile carduri au integrat un senzor de amprentă, care permite plata contactless fără utilizarea unui PIN, fără semnătură pe chitanţă şi fără limite de plată.

Modul de funcţionare este relativ simplu, dar necesită ceva ce mulţi utilizatori din zilele noastre încearcă să evite: o vizită la ghişeul de la bancă. Pentru a înregistra o amprentă de autentificare, clienţii băncilor trebuie să meargă să o înregistreze folosind echipament dedicat, disponibil doar în sediile băncii. Odată înregistrată, amprenta este stocată numai pe card, nu şi pe serverele băncii sau într-o aplicaţie de mobil.

Acest lucru asigură un nivel de securitate ridicat, fiind imposibil ca amprenta să fie „copiată”. Toate plăţile „contactless” care sunt apoi realizate cu acest card necesită prezenţa amprentei pe zona dedicată cititorului. Băncile din Marea Britanie impun o limită de 30 de lire pentru plăţile contactless fără PIN, dar plăţile prin intermediul cardurilor cu amprentă vor fi nelimitate.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase