Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce ne enervăm când cineva mestecă zgomotos, respiră greu sau sforăie?

De ce ne enervăm când cineva mestecă zgomotos, respiră greu sau sforăie?

De ce ne enervăm când cineva mestecă zgomotos, respiră greu sau sforăie?
Publicat: 27.02.2017
Studiile noi arată că detestarea anumitor sunete precum mestecatul zgomotos este urmarea unei tulburări mintale numite misofonie.

Dacă reacţionezi cu furie sau dezgust la anumite sunete, precum mestecatul, respiratul greu sau sforăitul, este foarte probabil să suferi de misofonie, relatează Curiosity.

În februarie 2017, o echipă de savanţi de la Universitatea Newcastle au scanat creierele oamenilor cu misofonia. Atunci când cercetătorii au pus sunetele în cauză, au observat „hiperactivitate” şi „conexiune funcţională anormală” în mai multe zone ale creierului. Unor participanţi le-a crescut pulsul şi au transpirat. 

Studiul sugereaază că cei cu misofonie experimentează răspunsuri emoţionale la sunetele des întâlnite. De asemenea, studiul arată că este necesară o aprofundare pentru a decide dacă misofonia este o cauză sau o consecinţă a interocepţiei.

Acest studiu este rezultatul creşterii atenţiei a comunităţii ştiinţifice către această condiţie. Studiul de faţă contribuie semnificativ în acest context. Dr Sukhbinder Kumar, de la Universitatea Newcastle, precizează că „acest studiu demonstrează schimările critice din creier ca dovadă pentru a convinge comunitatea medicală sceptică de faptul că aceasta este o tulburare autentică”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acest sunet misterios îi înnebuneşte pe oameni. Peste 10.000 de oameni îl aud

De ce unii oameni văd sunete?

Sunete tămăduitoare: terapia prin muzică

Ce este „fenomenul Hum” – sunetul misterios ce deranjează oameni din întreaga lume? (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase