Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce apa îmbuteliată poate avea termen de valabilitate?

De ce apa îmbuteliată poate avea termen de valabilitate?

De ce apa îmbuteliată poate avea termen de valabilitate?
Publicat: 17.06.2017
Pentru produse clasice. precum laptele sau ouăle. oamenii nu au nevoie de o explicaţie clară a datei de expirare, însă în cazul altor produse apariţia termenului de valabilitate pe ambalaj este considerată un mister pentru majoritatea persoanelor.

În SUA, conform unei legi propuse în 1987 de oficialităţile din New Jersey, toate produsele vândute trebuie să aibă inscripţionată o dată de expirare de maximum doi ani de la fabricarea produsului, informează Mentalfloss. 

Conform Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor din SUA, nu exsită o limită a valabiităţii apei, atâta timp cât aceasta este îmbuteliată conform reglementărilor şi este ţinută sigilată până în momentul consumului. Deşi New Jersey a adoptat aceste reglementări, termenul de valabilitate al apei a rămas o normă a industriei pe care producătorii au continuat să o utilizeze. 

Deşi sticlele de apă ,,expirate”  nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, materialul din care sunt confecţionate sticlele ar putea migra în timp în conţinutul apei. De asemenea, în timp apa poate avea un miros neplăcut. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase