Home » Natură » CASPER există. Descoperire neaşteptată făcută în adâncimile oceanice, la 4.290 de metri. FOTO+VIDEO

CASPER există. Descoperire neaşteptată făcută în adâncimile oceanice, la 4.290 de metri. FOTO+VIDEO

Publicat: 08.03.2016
Cercetătorii de la Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) Okeanos Explorer, SUA, au avut o surpriză de neuitat atunci când au observat un octopod nemaivăzut până acum.
Vasul controlat de la distanţă a explorat, luna trecută, fundul oceanului în largul coastei Hawaii, Insula Necker.  Astfel, au fost făcute imagini ale acestui organism neobişnuit, care se afla la 4.290 de metri sub suprafaţa apei. 
 
Sursa foto:oceanexplorer.noaa.gov
 
Oamenii de ştiinţă cred că acest organism descoperit este un membru al subordinului octopus incirrate (cel care în mod frecvent este asociat cu caracatiţele), care se găsesc de obicei la adâncimi nu mai mari de 3.500 de metri. Acest lucru ne-ar putea arăta prima caracatiţă neindentificată la astfel de adâncimi.
 
Sursa foto:oceanexplorer.noaa.gov
 
NOAA scrie pe site-ul său că sunt „aproape siguri că este o specie necunoscută şi care probabil nu aparţine oricărui gen descris.”
 
Aspectul ciudat al creaturii este unic în rândurile octopodelor şi din cauza lipsei de pigment. Potrivit NOAA, pielea transparentă şi sugestiile de pe reţelele sociale i-au inspirat să denumească organismul „Casper.” 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase