Home » Natură » ”Fereastra de Azur”, simbolul Maltei, s-a prăbuşit în mare. ”Este o zi extrem de tristă”

”Fereastra de Azur”, simbolul Maltei, s-a prăbuşit în mare. ”Este o zi extrem de tristă”

Publicat: 09.03.2017
Un monument cunoscut din Malta s-a prăbuşit. Faimoasa ,,Fereastră de Azur'' s-a prăbuşit în mare din cauza furtunilor puternice care au lovit insula Gozo.

Încă din timpul unui studiu realizat în 2013 a fost concluzionat faptul că eroziunea rocii şi prăbuşirea structurii fsunt inevitabile. Cercetătorii au susţinut în 2013 că arcada va mai putea fi admirată doar pentru câţiva zeci de ani. 

Guvernul a introdus, de atunci, o amendă de 1.500 de dolari pentru cei care mergeau pe arcadă, însă mulţi turişti nu au respectat interdicţia.  ,,Fereastra de Azur” era considerată una dintre cele mai importante atracţii turistice din Malta. Aceasta a putut fi admirată pe multe cărţi poştale, dar şi în filme precum Game of Throne (primul episod).

Premierul Maltei a declarat într-o postare pe Twitter: ,,Rapoartele au concluzionat că va fi inevitabilă coroziunea naturală a acestei structuri. Aceea zi tristă a venit.” Pe pagina de Twitter oficială a Ministerului de Turism din Malta scria că ,,este o zi extrem de tristă pentru Malta. ,,Fereastra de Azur” s-a prăbuşit în această dimineaţă, fiind măcinată de forţele naturii şi timp.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase