Home » Natură » A fost creată cea mai detaliată hartă a Golfului Mexic. Cu ajutorul ei pot fi observate bizareriile aflate pe podeaua marină

A fost creată cea mai detaliată hartă a Golfului Mexic. Cu ajutorul ei pot fi observate bizareriile aflate pe podeaua marină

Publicat: 28.05.2017
Podeaua marină din Golful Mexic este una dintre cele mai fascinante întinderi de pe suprafaţa Pământului. Istoricul golfului a produs formarea unei zone cu domuri, cratere, canioane, fisuri şi canale, toate fiind dezvăluite într-una dintre cele mai detaliate hărţi de 1,4 miliarde de pixeli.

Harta cartografiază podeaua marină de-a lungul coastei statelor Louisiana şi Texas, aceasta a fost realizată de către Biroul de Management al Energiei Oceanelor (BMEO), informează National Geographic. Biroul se ocupă cu explorareaşi dezvoltarea energiei şi resurselor minerale. 

Companiile de explorare au utilizat imagistica seismică 3D pentru cartografierea golfului. Cu ajutorul armelor c u aer comprimat ce creează unde sonore a putut fi realizată harta detaliată. Harta prezintă o rezoluţie mult mai mare decât cea realizată anterior, în 1990. 

Sursa: Biroul de Management al Energiei Oceanelor 

Geologia stranie a golfului este provocată de straturile groase de sare. Experţii consideră că sarea s-a acumulat în perioada în care Africa începea să se separe de Americi, acum 200 de milioane de ani. În cadrul hărţii vechi putea fi observat doar un contur al împrejurimilor bizare. Însă biologii aveau nevoie de o hartă mult mai detaliată mai ales în urma accidentului de pe platforma petrolieră Deepwater Horizons.  Astfel, BMEO a decis să combine informaţiile provenite din trei analize seismice 3D realizate de companiile din zonă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase