Home » Natură » În urma încrucişării excesive a raselor, o fermă din SUA a creat un cal care pare scos din desenele animate. Avertismentul specialiştilor

În urma încrucişării excesive a raselor, o fermă din SUA a creat un cal care pare scos din desenele animate. Avertismentul specialiştilor

Publicat: 15.10.2017
Moda încrucişării raselor de animale pentru ca acestea să devină mai frumoase afectează şi în prezent caii. Veterinarii avertizează că practica afectează sănătatea animalelor.

Încrucişarea extremă a animalelor a afectat deja animale precum bulldogul francez sau câinii din rasa pug care au frecvent probleme respiratorii. Conform Telegraph, veterinarii sunt îngrijoraţi că practica se extinde şi la cai după ce o fermă din SUA a oferit pentru vânzare un cal cu un aspect straniu al capului. 

Ferma a descris calul ca fiind cu un pas mai aproape de ”perfecţiune”, dar experţii avertizează că animalul ar putea întâmpina probleme respiratorii din cauza unui nas atât de turtit. Expertul în cabaline Tim Greet, din cadrul Rossdales Veterinary Service, afirmă că deşi caii pur sânge arabi sunt cunoscuţi pentru trăsăturile ”bombate”, noul mânz ”duce lucrurile la un nivel ridicol”. De asemenea, deformările ar putea fi mult mai dezastruoase pentru un cal decât pentru un câine.

CREDIT: ORRION FARMS

”Câinii, precum oamenii, pot respira şi pe gură, dar caii respiră doar prin nări. Pentru un astfel de mânz şi exerciţiile vor fi limitate,” a declarat Greet. 

Jonathan Pycock, expert în reproducţie cabalină şi preşedinte al British Equine Veterinary Association (BEVA), a afirmat că mânzul reprezintă o variantă radicală a ceea ce a fost normal. După cum a avertizat acesta, forma capului cu un nas turtit ”nu are nicio funcţie şi i-ar putea provoca mânzului probleme respiratorii”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase