Home » Natură » Un biolog marin a scăpat, precum Iona, din fălcile unei balene – VIDEO

Un biolog marin a scăpat, precum Iona, din fălcile unei balene – VIDEO

Un biolog marin a scăpat, precum Iona, din fălcile unei balene – VIDEO
Publicat: 17.03.2019
Un biolog marin sud-african a reuşit să scape teafăr, precum biblicul Iona, din fălcile unei balene.
Rainer Schimpf, de 51 de ani, a fost aspirat în gura unei balene mari Bryde, în largul coastelor oraşului Port Elizabeth din Africa de Sud, în timp ce, luna trecută, făcea scufundări şi filma un banc de sardine, potrivit Rador

„Din întunecimea din adâncuri a apărut o balenă Bryde, împrăştiind bancul de peşti şi aspirând totul în cale”, a spus el pentru AFP, adăugând că picioarele lui au rămas atârnând afară din gura mamiferului, în timpul incidentului petrecut la sfârşitul lunii februarie. 

Schimpf, un conservaţionist recunoscut cuu 20 de ani de experienţă în observarea sardinelor şi prădătorilor marini care le vânează, a spus că totul a durat „câteva secunde” – spre deosebire de cele trei nopţi petrecute de Iona în stomacul balenei, conform istoriei biblice. 

„Apoi, balena şi-a dat seama de greşeala făcută şi a deschis fălcile, eliberându-mă. A fost ca şi cum aş fi fost împins afară de tone de apă”, a povestit ecologistul. 
 
Balenele Bryde adult pot atinge o lungime de 10-12 m şi o greutate de până la 30 de tone.

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase