Home » Știință » Medicamente care tratează afecţiuni comune ar putea întârzia recuperarea în urma unor leziuni cerebrale

Medicamente care tratează afecţiuni comune ar putea întârzia recuperarea în urma unor leziuni cerebrale

Medicamente care tratează afecţiuni comune ar putea întârzia recuperarea în urma unor leziuni cerebrale
Publicat: 11.08.2015
Medicamentele folosite pentru tratarea unor simptome comune ar putea întârzia recuperarea pacienţilor care au suferit leziuni cerebrale, reiese dintr-o cercetare coordonată de savanţii de la Universitatea din Anglia de Est.

Prescrise unui procent de aproape 50% dintre persoanele în vârstă, medicamentele cu proprietatea de a bloca acetilcolina, o substanţă organică secretată de terminaţiile fibrelor nervoase, sunt folosite pentru a trata o paletă largă de afecţiuni obişnuite, cum ar fi probleme ale vezicii urinare, despresia sau insomnia.

Cercetătorii ştiu deja despre efectele secundare ale acestei clase de medicamente, printre care se numără ameţelile, confuziile şi tulburările cognitive temporare. Însă efectele acestora asupra persoanelor care au suferit deja leziuni cerebrale sau ale măduvei spinării nu au fost încă studiate.

”Rezultatele sugerează că ar putea exista o relaţie statistic semnificativă între povara medicamentelor din această clasă şi zilele de spitalizare necesare în urma unei leziuni traumatice la nivelul creierului sau al măduvei spinării”, a precizat coordonatorul studiului, Chris Fox.

El a adăugat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili dacă există o relaţie de cauzalitate între cele două aspecte, până acum fiind vorba despre un studiu bazat pe observaţie.

Sursă: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase