Home » Știință » Descoperire SURPRINZĂTOARE legată de originea depresiei şi a fericirii

Descoperire SURPRINZĂTOARE legată de originea depresiei şi a fericirii

Descoperire SURPRINZĂTOARE legată de originea depresiei şi a fericirii
Publicat: 23.07.2016
Oamenii de ştiinţă spun că rezultatele lor ar putea fi folosite pentru a realiza tratamente personalizate pentru persoanele depresive.
Psihologii din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii afirmă că această combinaţie de mici schimbări care au loc în genele oamenilor îi pot predispune la sensibilitate la mediul înconjurător, ceea poate schimba perspectivele mentale şi afecta sănătatea emoţională.
 
Mai mult decât atât, specialiştii cred că descoperirile lor pot conduce către abordări personalizate de tratare a bolilor psihologice.
 
Profesorii Elaine Fox (de la Universitatea Oxford) şi Chris Beevers (de la Universitatea din Austin, Texas) au revizuit o serie de cercetări ce analizează influenţa genetică şi stările emoţionale. Au descoperit că, în general, factorii de mediu şi cei genetici au un impact major asupra sănătăţii emoţionale a oamenilor.
 
Cercetările anterioare au identificat un număr de markeri genetici, care ar putea fi asociaţi cu riscul de dezvoltare a condiţiilor psihologice.
 
Psihologii afirmă că este nevoie să se combine studiile despre genetica sănătăţii mentale cu filtrele persoanale ale omului, metoda de bază de a interpreta ce se întâmplă în jur.
 
‘Prejudecăţile cognitive au loc când oamenii interpretează în mod constant situaţii prin intermediul unui filtru mental particular – când oamenii au o prejudecată cognitivă care evidenţiază aspectele sau gândurile negative, aceştia sunt mai predispuşi la riscul de a suferi de o boală psihologică’, a explicat profesorul Beevers.

Citeşte continuarea articolului pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Provoacă vinul roşu cancer de sân? Depinde de mutaţiile genetice!

                                             Talentul la volan este genetic

                                             Autismul, boala genetica

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase