Home » Știință » Un fenomen astronomic DEOSEBIT va putea fi observat în această perioadă. Cum îl puteţi vedea?

Un fenomen astronomic DEOSEBIT va putea fi observat în această perioadă. Cum îl puteţi vedea?

Un fenomen astronomic DEOSEBIT va putea fi observat în această perioadă. Cum îl puteţi vedea?
Publicat: 27.07.2016
Evenimentul va atinge apogeul în data de 12 august.

Locuitorii din emisfera nordică se vor bucura să vadă pe parcursul lunilor iulie şi august ale acestui an un curent de meteori Perseide. Pentru a observa fenomenul astronomic, nu vom avea nevoie de echipamente speciale, ci trebuie doar să ne îndreptăm atenţia spre zona de nord-est a orizontului şi să avem puţină răbdare. 

,,În acest an, nu vom vedea doar 80 de Perseide într-o oră, ci 150 sau chiar 200, în acelaşi interval de timp”, a explicat astronomul american Bill Cooke pentru Space.com. 

Perseidele vor putea fi văzute în perioada 17 iulie – 24 august, iar punctul culminant al întregului fenomen se va produce în data de 12 august. Mai mult decât atât, astronomii îi sfătuiesc pe cei cu adevărat pasionaţi de astfel de evenimente să nu rateze nici alinierea planetelor Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, preconizată pentru data de 21 august. 

Perseidele se formează din resturile cometei Swift-Tuttle, cel mai mare obiect cosmic de acest tip (diametru de aproximativ 26 de kilometri) detectat în mod constant în apropierea Terrei. În acest an, Perseidele vor avea o activitate extrem de intensă, deoarece planeta noastră va intra în contact în această perioadă cu o fâşie foarte densă de praf cosmic.

Perseidele au fost denumite în acest fel datorită faptului că provin din constelaţia Perseu, zonă care, la rândul ei, poartă numele eroului din mitologia greacă Perseu. Meteorii de acest tip au fost detectaţi în emisfera nordică, în timpul fiecărei veri, încă din primul secol al erei noastre. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Cele mai bune nopţi pentru Perseide

                                             Cum arată o stea căzătoare văzută din spaţiu?

                                             Urmarea Perseidelor: meteoriţii din grădină

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase