Home » Știință » Descoperire IMPRESIONATĂ pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?

Descoperire IMPRESIONATĂ pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?

Descoperire IMPRESIONATĂ pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?
Publicat: 20.09.2016
După ce Pluto nu a mai fost denumită planetă, aceasta a fost punctul de atracţie pentru descoperirile ştiinţifice.

Descoperirea realizată de sonda New  Horizons precum şi alte studii asupra lui Pluto au schimbat ideile pe care le aveau cercetătorii despre planeta pitică.

Acum o echipă de cercetători a descoperit un lucru impresionant: Pluto emite radiaţii X.  Echipa a utilizat date de pe Observatorul Chandra al NASA, care a indicat de patru ori, din februarie 2014 până în august 2015, că Pluto emite fotoni de energie joasă de lumină cu raze X.

,,Am detectat pentru prima dată radiaţii X care sunt emise de un obiect din Centura Kuiper şi am înţeles că Pluto interacţioneză cu vânturile solare într-un mod neaşteptat,” a declarat Carey Lisse, liderul echipei care a efectuat studiul. 

Aspectul impresionant este că fotoni de energie joasă ar putea proveni din vânturile solare  care pătrund în atmosfera planetei pitice.Combinaţia de nitrogen, carbon şi oxigen probabil atrage fotonii din vânturile solare, creând semnalele luminoase de radiaţii X.

Detectarea razelor X furnizează informaţii şi despre modul în care Pluto funcţionează. Dacă radiaţiile X sunt create din atmosferă dezintegrată însemană că atmosfera lui Pluto arde încet în spaţiu.

Sursa: Futurism

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase