Home » Știință » Cercetătorii au descoperit sursa migrenelor. Acestea ar putea fi declanşate de unele alimente

Cercetătorii au descoperit sursa migrenelor. Acestea ar putea fi declanşate de unele alimente

Cercetătorii au descoperit sursa migrenelor. Acestea ar putea fi declanşate de unele alimente
Publicat: 20.10.2016
Persoanele care suferă de migrene deţin un alt tip de bacterii în intestine care îi fac mult mai sensibili la anumite alimente, conform unor descoperiri ştiinţifice.

Studiul oferă o posibilă explicaţie asupra factorilor care îi fac pe unii oameni mai predispuşi la durerile de cap, cercetătorii consideră că anumite alimente provoacă migrenele. Experţii au dezvăluit că persoanele care au migrene au un nivel mai crescut al bacteriilor care sunt implicate în procesare azotului, care de obicei se regăseşte în carnea procesată, legumele cu frunze şi anumite vinuri. Ultimele descoperiri cresc posibilităţile ca migrenele să fie declanşate atunci când azotul din mâncare este descompus mult mai eficient, provocând dilatarea vaselor de sânge din creier şi scalp.

Antonio Gonzalez, un programator şi analist din cadrul Universităţii California, San Diego, a declarat. ,,Există o idee conform căreia anumite alimente ar declanşa migrenele, de exemplu ciocolata, vinul, şi în mod special mâncărurile  care conţin azot. Noi considerăm că există legături între ce mănâncă oamenii, microflora intestinală şi episoadele de migrene”. 

Când azotul din mâncare este descompus de bacteriile din gură şi intestine, acestea se transformă în oxid de azot atunci când ajung în fluxul sanguin. Oxidul de azot este o chimicală care dilată vasele de sânge şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin 

De asemenea, patru din cinci pacienţi cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care conţin azot au declarat că durerile de cap sunt un efect secundar al acelui medicament. 

Medicul Brendan Davies, neurolog din cadrul Spitalului Universitar din nordul oraşului Midland (SUA), a declarat că ideea unei bacterii intestinale care ar juca un rol în declanşarea migrenelor este plauzibilă din punct de vedere medical. 

În cadrul studiului au fost secvenţiate bacterii furnizate de 177 de probe orale şi 1.996 de probe de fecale de la pacienţi sănătoşi care au oferit informaţii despre frecvenţa durerilor de cap. 

În ambele probe, au fost descoperite niveluri crescute de bacterii la persoanele care au declarat că au migrene frecvente. Unul din şapte oameni suferă de migrene, majoritatea având un astfel de episod o dată pe lună, iar o jumătate dintre ei fiind afectaţi sever atunci când se confruntă cu durerile de cap.

Printre simptome se numără de obicei durerea de cap, ameţeala, letargia, unele persoane susţin că au avut simptome precum aura vizuală, care apare ca o lumină strălucitoare în vederea periferică.

Dieta, stresul şi lipsa somnului pot fi de asemenea factori care provoacă migrenele. Hormonii sunt un alt factor, migrenele afectând de trei ori mai multe femei decât bărbaţi.

Sursa: The Guardian

Vă recomanăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase