Home » Știință » S-a calculat numărul de găuri negre din galaxia noastră, iar acesta poate părea impresionant

S-a calculat numărul de găuri negre din galaxia noastră, iar acesta poate părea impresionant

S-a calculat numărul de găuri negre din galaxia noastră, iar acesta poate părea impresionant
Publicat: 26.08.2017
Savanţii de la Universitatea California, Irvine, au estimat numărul de găuri negre pe care îl are Calea Lactee, rezultând că aceasta are aproximativ 100 de milioane.

Nu este însă niciun motiv de panică. „Poate părea un număr mare, dar pentru standarde astronomice, acesta este un număr destul de mic”, a precizat fizicianul Daniel Holz de la Universitatea din Chicago. Numărul de stele din Calea Lactee este de o mie de ori mai mare, scrie Science News.

Analiza, publicată în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, a avut în vedere combinarea mai multor seturi de informaţii cu privire la stele şi galaxii. Dimensiunea şi compoziţia unei stele – proporţia de elemente grele pe care le conţine – determină dacă poate forma o gaură neagră şi cât de mare va fi aceasta. Cunoscând şi mărimea unei galaxii, savanţii pot estima numărul şi proprietăţile stelelor, deducând astfel numărul de găuri negre alături de dimensiunea lor.

Aceste găuri negre au fost observate cu ajutorul LIGO (Advanced Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory). 10 milioane dintre aceste găuri negre sunt găuri supermasive, care pot avea şi de 30 de ori masa Soarelui. Numărul acesta mare de găuri negre supermasive indică faptul că acestea sunt mai comune decât s-a crezut anterior şi nu reprezintă o „ciudăţenie”: unii savanţi au propus ipoteza conform căreia găurile negre supermasive au origini exotice, fiind formate la începutul universului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperirea cercetătorilor germani: Găurile negre sunt, de fapt, doar nişte holograme

Cele mai mari găuri negre descoperite vreodată

Reuşita fără precedent a fizicienilor britanici. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Universul ar fi format din cinci dimensiuni – FOTO

O nouă descoperire în premieră scoate la iveală detalii esenţiale despre găurile negre

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase