Home » Știință » Astronomii au putut observa cea mai îndepărtată galaxie cu o nouă metodă inedită

Astronomii au putut observa cea mai îndepărtată galaxie cu o nouă metodă inedită

Astronomii au putut observa cea mai îndepărtată galaxie cu o nouă metodă inedită
Publicat: 09.11.2017
Cu ajutorul Telescopului Spaţial Hubble, dar nu numai, acesta fiind doar un început, astronomii au putut vedea Universul mai în detaliu, la distanţe (de spaţiu şi de timp) mai mari.

Cea mai recentă astfel de observaţie a fost realizată de astronomi, utilizând Gemini North Telescope din Hawaii, scrie Science Alert.

Galaxia în spirală observată a fost detectată la 11 miliarde de ani lumină, ceea ce înseamnă că aceasta apare aşa cum arăta acum 11 miliarde de ani – ceea ce poate furniza savanţilor informaţii cruciale cu privire la începuturile Universului.

Folosind o metodă revoluţionară ce combină analiza undelor gravitaţionale şi spectrografie, echipa internaţională de cercetători a putut observa galaxia, cunoscută sub numele său oficial ca A1689B11, cea mai distantă galaxie spiralată observată până acum.

Această descoperire a unei galaxii spiralate îndepărtate este crucială în determinarea modului în care primele galaxii au început să se schimbe, de la a fi eliptice la formele „moderne”.

„Studierea galaxiilor spiralate precum A1689B11 este crucială: galaxiile spiralate sunt excepţional de rare la începutul Universului, iar această descoperire deschide calea în investigarea modului în care galaxiile au făcut tranziţia de la discurile haotice la cele ordonate precum galaxia noastră”, a precizat Renyue Cen, astronom de la Princeton University şi co-autor al acestui studiu. (Calea Lactee este tot o galaxie spiralată).

Interesant este că „această galaxie formează stele de 20 de ori mai rapid decât galaxiile de astăzi”, a precizat Tiantian Yuan, unul dintre astronomii de la Swinburne care au participat la acest studiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant

Descoperire FASCINANTĂ a astronomilor! Galaxiile sunt legate între ele cu ajutorul câmpurilor magnetice

O descoperire remarcabilă elucidează marele mister al formei ciudate pe care le au galaxiile

Galaxia flămândă: Calea Lactee „înghite” galaxii vecine mai mici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase