Home » Știință » Cercetătorii au descoperit că oamenii creativi au creierul diferit faţă de cei normali

Cercetătorii au descoperit că oamenii creativi au creierul diferit faţă de cei normali

Cercetătorii au descoperit că oamenii creativi au creierul diferit faţă de cei normali
Publicat: 21.01.2018
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că în creierul persoanelor creative există mai multe conexiuni neurale în trei regiuni decât în cazul persoanelor normale. Mai mult decât atât, creierele mai creative erau mai capabile să activeze aceste regiuni într-o manieră mai coordonată, comparabil cu alte creiere.

Regiunile includ reţeaua neurală normală, care este implicată în gândirea spontană şi imaginaţie, reţeaua care culege informaţia relevantă din mediul înconjurător şi reţeaua care este implicată în controlul funcţiilor cognitive şi evaluare, scrie Live Science.

„Ai aceste trei sisteme diferite care sunt localizate în diferite părţi ale creierului, dar acestea trebuie să fie toate activate în acelaşi timp”, a precizat Roger Beaty, autorul studiului.

Pentru a măsura creativitatea şi conexiunile neurale, cercetătorii au analizat cu ajutorul RMN-ului creierele a 160 de participanţi. Cu capul în interiorul aparatului, participanţilor li s-au dat diverse sarcini de gândire creativă numită gândire divergentă, ceea ce înseamnă că trebuie să vii cu moduri creative de a folosi obiecte obişnuite, precum un cuţit, o cană sau o cărămidă.

S-a descoperit că există o relaţie între gradul de interconectare şi sincronizare a acestor trei regiuni şi gradul de creativitate arătat de utilizarea acestor obiecte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor. Oamenii inteligenţi prezintă un risc mai mare să pice examenul auto

Un studiu amplu confirmă: creativitatea este asociată cu tulburările mintale

Te simţi lipsit(ă) de inspiraţie? Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă foarte simplă de stimulare a creativităţii

Aceasta poate fi forma conştiinţei? Savanţii au detectat un neuron gigantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase