Home » Știință » VIDEO. Mitsubishi va scoate anul viitor prima maşină fără oglinzi

VIDEO. Mitsubishi va scoate anul viitor prima maşină fără oglinzi

VIDEO. Mitsubishi va scoate anul viitor prima maşină fără oglinzi
Publicat: 21.01.2018
Noua tehnologie a companiei japoneze Mitsubishi va elimina oglinzile automobilelor. Maşinile fără oglinzi au fost aprobate în 2016 şi vor fi disponibile din 2019.

Maşinile autonome încep să câştige teren pe piaţa automobilelor. Potrivit Futurism, o inovaţie recentă a companiei Mitsubishi va duce astfel la eliminarea unei relicve: oglinzile retrovizoare.

De asemenea, noul dispozitiv va fi mai performant. Poate detecta obiecte aflate chiar şi la 100 de metri depărtare şi ultimele teste au arătat o creştere a preciziei de la 14% la 81%.

Noile camere vor utiliza Maisart AI, produs de aceeaşi firmă, care are capacitatea de a face diferenţe între pietoni, maşini şi motociclete. În utlimă instanţă, noua tehnologie are menirea de a preveni accidentele. Sistemul va fi îmbunătăţit în continuare, oficialii companiei dorind creşterea performanţei la vreme rea, noaptea sau pe serpentine.

Nu este singurul demers de acest gen. În decembrie anul trecut, Lockheed Martin, Northrop Grumman şi veteranul NASA Luis Dussan au format un parteneriat care a dus la crearea AEye, o companie care doreşte crearea de senzori pentru maşinile autonome. Compania germană BMW a venit cu un prototip al unei maşini fără oglinzi, care poate fi văzut în clipul de mai jos:

De asemenea, Mitsubishi intenţionează să producă un nou sistem de siguranţă care ar proiecta simboluri pe şosea pentru a informa alţi şoferi şi pietoni despre intenţiile şoferului.

Maşinile fără oglinzi au fost aprobate în 2016 pentru Europa şi Japonia, iar oficialii companiei Mitsubishi susţin că vor începe să vândă acest tip de maşină din 2019 în Japonia.

În afară de îmbunătăţirea siguranţei, înlăturarea oglinzilor va face autovehiculul mai aerodinamic, ceea ce permite o viteză superioară şi un consum mai mic, notează Engadget. Mai mult decât atât, alţi producători de maşini pot urma exemplul japonezilor, în cazul în care tehnologia se dovedeşte eficientă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla

Decizia Chinei răstoarnă industria automobilelor pe benzină şi motorină. Demersul surprinzător al asiaticilor

Experţii britanici susţin că trecerea la vehicule electrice va genera o serie de probleme majore

Anul în care maşinile electrice vor costa mai puţin decât cele pe benzină

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase