Home » Știință » Rusia plănuieşte să realizeze o ”misiune interstelară” cu ajutorul unei rachete nucleare

Rusia plănuieşte să realizeze o ”misiune interstelară” cu ajutorul unei rachete nucleare

Rusia plănuieşte să realizeze o ”misiune interstelară” cu ajutorul unei rachete nucleare
Publicat: 19.11.2018
Rusia şi-a dezvăluit planul de creare a unei rachete nucleare ce ar putea transporta astronauţii în misiuni interstelare. Declaraţiile au fost făcute de reprezentanţii unui centru de cercetare.

Membrii centrului de cercetare susţin că racheta pe care o construiesc va fi capabilă să transporte astronauţii pe Marte în doar şapte luni. Conform Mail Online, Roscosmos afirmă că a construit un reactor de fisiune cu gaz rece ce alimentează un propulsor cu plasmă al rachetei.

Deşi realizarea acestei tehnologii este posibilă, mulţi specialişti sunt sceptici privind declaraţiile ţării, mai ales din cauza riscurilor impuse de o rachetă nucleară. Atât SpaceX, cât şi NASA, intenţionează să trimită oameni pe Marte, iar estimările din prezent sugerează că primii oameni pe Planeta Roşie vor ajunge în 2030.

Agenţia spaţială din Rusia afirmă că racheta nu va avea nevoie de lumină solară sau de baterii fotovoltaice pentru a fi operaţională, deoarece reactorul cu fisiune va furniza suficientă energie. Roscosmos afirmă că nava va avea capacitatea să realizeze o călătorie „interstelară”  şi a adăugat că Elon Musk utilizează „tehnologie învechită”.

„Ne dorim ca rachetele noastre să fie reutilizabile, acestea ar trebui să fie pregătite pentru o nouă lansare în 48 de ore”, a declarat Vladimir Koshlakov, director al Centrului pentru Cercetare Keldysh. „Elon Musk utilizează o tehnologie ce este deja existentă şi care a fost construită în urmă cu mulţi ani. Este un afacerist care a luat o soluţie ce era deja acolo”, a adăugat el.

Centrul afirmă că nava va putea transporta pasageri şi echipaj o dată ce este dezvoltat un material ce îi va proteja de radiaţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Rusia a testat un nou tip de arme nucleare. Pot ţinti orice regiune de pe Pământ şi au capacitatea să distrugă ţări de mărimea Franţei

Rusia a lansat o rachetă în orbită în cadrul unei misiuni secrete. Pentru ce ar putea fi utilizată

Rusia a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală

SUA vrea să lanseze sateliţi pentru urmărirea noilor rachete hipersonice ale Rusiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase