Home » Știință » În spiritul Crăciunului, Telescopul Hubble surprinde o imagine uimitoare care seamănă cu o coroană de brad

În spiritul Crăciunului, Telescopul Hubble surprinde o imagine uimitoare care seamănă cu o coroană de brad

În spiritul Crăciunului, Telescopul Hubble surprinde o imagine uimitoare care seamănă cu o coroană de brad
Publicat: 28.12.2018
Telescopul spaţial al NASA, Hubble, a surprins recent o imagine cosmică ce se aseamănă cu o coroană de brad, în centrul acesteia aflându-se o stea masivă.

Conform unei declaraţii a celor de la NASA, imaginea se aseamănă cu „o coroană de Crăciun cu luminiţe”. Aceasta arată în centru steaua PR Pupis, înconjurată de praf care reflectă lumina stelei, scrie Fox News.

Această stea este de 200 de ori mai voluminoasă decât Soarele. Intensitatea luminii creşte şi scade într-un ciclu de şase săptămâni, fiind una dintre cele mai luminoase din clasa stelelor cefeidelor, stele gigantice variabile. Are o luminozitate şi de 15.000 de ori mai mare decât Soarele.

„Hubble a realizat o serie de fotografii ale luminii care străbate nebuloasa, într-un fenomen cunoscut drept „ecou de lumină”. Nebuloasa este  atât de mare încât lumina reflectată poate fi văzută traversând structura”, au precizat cei de la NASA.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Telscopul spaţial Hubble a prezentat ,,Galaxia Ascunsă,” una dintre cele mai luminoase din Univers-FOTO

În premieră, astronomii au detectat prima Lună din afara Sistemului Solar

Telescopul spaţial Hubble a suprins o imagine ce conţine 15.000 de galaxii FOTO

Hubble a suprins aurorele uimitoare de pe Saturn

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase